06 50 52 89 42 info@elksupport.nl

‘Een virtueel professional’ zie ik je denken; wat is dat nu weer? En waarom zou dit voor mijn onderneming van toegevoegde waarde zijn? In deze blog leg ik uit welke voordelen het samenwerken met een virtueel professional voor jou als ondernemer opleveren.

Tijdwinst

Bijna alle zelfstandige ondernemers lopen tegen hetzelfde aan: je moet alles zelf doen en daardoor heb je altijd druk. Daarom misschien wel één van de belangrijkste voordelen: samenwerken met een virtueel professional levert jou als ondernemer tijd op! Natuurlijk betekent een nieuwe samenwerking in het begin voor beide partijen dat je tijd moet investeren. Maar al heel snel zul je merken dat het je ontzettend veel tijd gaat schelen wanneer je samenwerkt met een virtueel professional. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet meer zelf je e-mail bij te houden, de administratie bij te werken of je social media up to date te houden. Dit zijn taken die ik allemaal voor jou als ondernemer op kan pakken. En de tijdwinst die jou dit oplevert kun je besteden aan de kern van je bedrijf!

Doen wat jij als ondernemer leuk vindt! Geeft meer energie.

Je eigen onderneming ben je vooral gestart om te doen wat je leuk vind. Al die andere zaken die bij een eigen onderneming om de hoek komen kijken, zijn vaak de taken die je eigenlijk niet zo leuk vindt. Dit zijn doorgaans de taken die je continu uitstelt en op jouw actielijst blijven staan. Hoe fijn is het als je een deel van deze taken kan uitbesteden aan een professional die dit juist wel leuk vindt om te doen. En daardoor vaak ook nog sneller deze taken heeft uitgevoerd. Bijkomend voordeel is dat je ook nog meer energie overhoudt! Niet meer zwoegen op taken die je energie kosten want juist die taken besteed je uit. Hoe fijn is het als je weet dat bepaalde zaken gewoon doorlopen terwijl jij meer tijd over hebt voor die ene klant of werk en privé hierdoor meer in balans krijgt. Bekijk eens tegen welke taken jij iedere keer aanloopt en maar onder op die spreekwoordelijke stapel laat liggen!

Flexibiliteit

Samenwerken met een VP geeft op meerdere fronten veel flexibiliteit. Het voordeel van een VP is dat deze bijvoorbeeld niet bij jou op de loonlijst komt. Je zit dus niet vast aan een arbeidsovereenkomst en ook hoef je geen werkplek te faciliteren. Als ondernemer kun jij mij in principe inzetten wanneer jij wilt. Dat is bijvoorbeeld al mogelijk vanaf een paar uur per maand. Zo ben ik als zelfstandig ondernemer heel flexibel in mijn tijd. Ik kies er bewust voor om soms juist ook in de avonduren te werken. Heb jij een spoedklus? Deze kan ik daardoor snel voor je oppakken. Dat is juist ook de toegevoegde waarde van onze samenwerking: er is geen 9 tot 5 mentaliteit en via e-mail/ app en bellen ben ik 24/7 voor jou bereikbaar.

Focus op de kern van je bedrijf

Dit alles betekent dat jij je echt kunt focussen op de kern van je bedrijf! Datgene waar je goed in bent. Oprechte aandacht voor de klant zonder dat je hoofd overloopt van alles wat je nog allemaal moet doen. Het helpt jou om je onderneming te laten groeien. Je werkt samen met een team van professionals en zo doet iedereen waar hij/ zij goed in is!

Wil je eens verder sparren over bovenstaande? Ik kom graag bij je langs voor een goede bak koffie en een vrijblijvend gesprek!

In mijn volgende blog geef ik je tips welke taken/ werkzaamheden ik voor jou als ondernemer allemaal zou kunnen overnemen.