06 50 52 89 42 info@elksupport.nl

Het is alweer half december! 2019 is voorbij gevlogen. En wat kan er veel gebeuren in een jaar.
Voor mij persoonlijk is dit in ieder geval zeker van toepassing. En terwijl ik dit schrijf staat het belangrijkste voor mij dit jaar nog te gebeuren: vandaag ben ik precies 39 weken zwanger! Wij gaan 2019 dus heel bijzonder afsluiten. Nu het einde van dit jaar in zicht is: neem jij als ondernemer wel eens tijd om zakelijk terug te blikken op het afgelopen jaar? Wat ging er goed? Wat kon beter en wat had je graag anders gezien? En staan jouw doelstellingen al klaar voor 2020?

Zakelijke terugblik 2019

2019 was voor mij het jaar waarin ik besloot om zelfstandig te gaan ondernemen. ElkSupport werd geboren! Dit besluit ging natuurlijk niet over één nacht ijs, was spannend maar gaf tegelijkertijd ook bergen energie! Het voelde als de juiste keuze, ook met de wetenschap dat ik een paar maanden er tussenuit zou gaan vanwege mijn zwangerschap! Ik heb veel geleerd, stappen gezet en dat ging uiteraard met vallen en opstaan. En al die leermomenten uit 2019 neem ik mee naar 2020!

Jaarplan 2020

De afgelopen periode heb ik dan ook gebruikt om na te denken wat ik in 2020 met ElkSupport wil bereiken. Welke klanten wil ik bedienen? Hoe en waar vind ik die nieuwe klanten? Wat is mijn omzetdoelstelling en ook heel belangrijk: hoe blijf ik zorgen voor de juiste balans tussen werk en privé. Ik heb dit voor mezelf uitgewerkt in een jaarplan voor 2020. Zo’n plan gaf mij niet alleen rust in mijn hoofd maar gaf ook meteen duidelijkheid waar mijn uitdagingen liggen in 2020. Na mijn verlof mag ik twee nieuwe klanten gaan ondersteunen naast de klanten die ik in 2019 ook al ondersteunde. Mooie opdrachten waar ik enorm veel zin in heb. Maar na vandaag doe ik zakelijk eerst even een stapje terug! Ik ga genieten van mijn gezin en de bijzondere tijd die er aan zit te komen. Mijn tip voor jou als ondernemer: neem ook eens even de rust en tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar! Zet eens op een rijtje wat 2019 jou zakelijk gebracht heeft en wat 2020 jou als ondernemer moet gaan brengen. Ik kan je verzekeren dat het mooie inzichten geeft!

Tot slot wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen toe! Geniet van elkaar.

Tot in het nieuwe jaar!